O uredu

O uredu


Dijaspora je iznimno važan promotor bh. vrijednosti u svijetu, ali i značajan čimbenik ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine. Mogućnosti za značajniji doprinos dijaspore razvoju naše zemlje upravo leže u investicijama, razvoju biznisa i poduzetništva, te transferu novih znanja i tehnologija.
Prepoznajući značaj i izrazito veliki potencijal bh. dijaspore, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je osnovala Ured za ekonomsku saradnju sa dijasporom s ciljem pružanja adekvatne podrške potencijalnim investitorima u Bosnu i Hercegovinu.

Vizija


Ured za ekonomsku saradnju sa dijasporom SERDA je ključni partner podrške investitorima i poslovnoj bh. dijaspori u procesu ulaganja i osnivanja firmi u Bosni i Hercegovini.

Misija


Uspostavljanje održivog modela za ekonomsko posredovanje između bh. dijaspore i lokalnih interesnih grupa u cilju privlačenja investicija, te implementacije razvojnih projekata koji će doprinijeti rastu privredne djelatnosti u BiH.

Postani član zajednice


Ukoliko ste i Vi dio bh. dijaspore, registrujte se i postanite član naše zajednice. Aktivno učestvujte u promociji i razvoju Bosne i Hercegovine i učinite da Vaša zemlja postane regionalna riznica ideja i inovacija.

Registruj se